Un nou parteneriat între SIS și instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova

La 17 martie 2021, Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” al Serviciului de Informații și Securitate a încheiat contract de parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, în cadrul Consorţiului academic universitar „Şcoala Doctorală de Științe Sociale și ale Educației”, se anunță într-un comunicat al serviciului de informații.

”Necesitatea stabilirii unei astfel de cooperări între verigile sistemului de învățământ superior din Republica Moldova constă în formarea tinerilor specialiști care posedă un sistem de cunoștințe și competențe pentru a-și asigura o carieră de succes. Prioritate, în acest sens, fiind cultivarea spiritului de inițiativă, a capacității de autodezvoltare și independenței în opinie și acțiune.

Consorțiul este orientat spre satisfacerea cerințelor educaționale ale societății, dezvoltarea potențialului uman, creșterea durabilă a economiei și bunăstarea cetățenilor. În vederea realizării scopurilor trasate, instituțiile de învățământ vor depune eforturi comune pentru garantarea unei conexiuni eficiente în procesul de instruire și cercetare științifică.

Parteneriatul are menirea de a genera noi idei și rezultate în domeniile cercetării, dezvoltării și inovării. Activitatea coordonată a tuturor membrilor va stimula procesul științific prin concentrarea și valorificarea resurselor intelectuale și materiale disponibile”.

Sursa: sis.md

Sursa foto: sis.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *